Lichaamsgericht counselen

Ben jij benieuwd wat deze opleiding voor jou kan betekenen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de gratis informatieavond.

 

Begeleid jij mensen en mis je kennis en de kunde om de taal en het verhaal van het lichaam van de cliënt te kunnen begrijpen en in te zetten als uniek instrument? Schrijf je dan in voor deze unieke na- en bijscholing!

 

Je kent het vast uit de praktijk, cliënten die komen met vragen op het gebied van: verstoring in lichaamscontact, stress, burn-out, emotionele disbalans, (onderdrukte) boosheid en agressie. Deze komen zelden apart en zullen geadresseerd moeten worden.

 

Deze naschoolse 6-daagse is uiterst geschikt voor personen die cliënten met PTSS en burn-outs begeleiden!

 

Wil jij je kennis op dit gebied uitbreiden en verdiepen en zoek je tools? In de zesdaagse training besteden we veel aandacht en energie aan de wijsheid van ons lichaam. Het lichaam is immers de eerste afspiegeling van ons psychisch welzijn.

 

Voor iedereen die;

 Lichaamsgericht wil coachen en begeleiden;

 Praktische hulpmiddelen en methodieken aangereikt wil krijgen;

 Mensen begeleidt in hun bewustwordings- en transformatieproces;

 Vertrouwen heeft in het helend vermogen van de cliënt;

Nieuwsgierig is naar de mogelijkheid om het lichaam en zijn taal te leren inzetten in coaching en therapeutisch begeleiden van mensen;

 Durft te onderzoeken wat het eigen lichaam vertelt;

 Het lichaam als belangrijk(ste) instrument wil inzetten, of als aanvulling op de eigen werkmethode;

 Het lastig vindt om te gaan met fysieke uitingen van cliënten, emoties, gevoelens, verlangens enz;

 De fysieke signalen wil leren interpreteren in het helingsproces van de cliënt en zichzelf;

 Die heeft opgemerkt dat het lichaam een schat van informatie heeft en daar meer van wil weten

 

Deze na- en bijscholing is geaccrediteerd en gecertificeerd door de stichting keurmerk Beroepsscholingen (SKB) in de scholingscategorie SKB-C voor 3,85 EC’s en 107,8 STB

 

Certificaat SKB Lichaamsgericht begeleiden

 

Lees voor meer informatie en het programma de brochure!

 

Download brochure

 

Data

4 & 18 & 25 maart

1 & 8 & 15 april 2019

 

Aanmelden

Inschrijven voor Open avond 7 februari 2019Training start 4 maart 219

Programma

 

6 dagen van 10.00 – 16.30 uur

3 bijeenkomsten met een studiegroepje

 

Thema’s die aan de orde komen:

  1. Lichaam adem en brein 
  2. Lichaam en overlevingspatronen 
  3. Lichaam in contact 
  4. Lichaam en emoties
  5. Lichaam als holistisch geheel 
  6. Lichaam en heling en genezing

 

Investering

€ 1.200,- (vrij van BTW)

 Voor studenten van de Beroepsopleiding Transpersoonlijk Psychotherapie van de Psychosynthese Academie geldt het vastgestelde kortingstarief.

Trainers

Martine Ducheine (1964)
Martine is als trainer verbonden aan de Psychosynthese Academie. Naast het geven van trainingen in de beroepsopleiding ligt mijn passie in het begeleiden van mensen die zijn vastgelopen in het leven en die (weer) in beweging willen komen. Samen de vraag ‘wat beweegt mij nu werkelijk’ onderzoeken, vraagt zowel stilte als beweging. In mijn praktijk ‘Zelf in beweging’ steun ik mensen om daar letterlijk en figuurlijk stappen in te zetten. Het lichaam is een bijzondere afspiegeling van hoe we ons voelen, wat zich diep van binnen in ons roert. Ons cognitieve brein is het contact daarmee veelal verloren en overschreeuwt als het ware de boodschap die ons lichaam ons geeft. De taal van het lichaam blijkt een veel effectievere ingang om te komen tot het helen van dat wat we in ons leven hebben meegemaakt. Grote of kleine gebeurtenissen kunnen veel invloed hebben op ons leven in het hier en nu en vragen om gehoord en geheeld te worden. 

Gerard Toussaint (1962)
Ik ben als trainer verbonden aan de Psychosynthese Academie en heb mijn praktijk in Arnhem in gezondheidscentrum ‘t Duifje. Daarnaast ben ik als karateleraar werkzaam en geef ik weerbaarheidstrainingen aan kinderen en volwassenen. Ik geniet intens van mensen die ondanks allerlei tegenslagen zichzelf willen blijven ontwikkelen. Die het leven als een zoektocht zien en telkens weer opnieuw oefenen in het aangaan van de realiteit met al zijn frustraties, euforie, verdriet en blijdschap en deze opnieuw afstemmen met onze eigen levensweg. Het lichaam is een onuitputtelijke bron van kennis en wijsheid die ons kan helpen om onszelf beter te begrijpen.

 

 

 


 

 

Wil je nog wat meer informatie weten over deze training?

Kom dan naar de informatie avond!

 

Meld je hier aan voor de open avond op donderdag 7 februari van 19:00 tot 21:00.