Boekentip Piero Ferrucci

image001

Na het prachtige boek over schoonheid en vriendelijkheid (“Beauty and the soul”)  heeft Piero Ferrucci zich gebogen over, het voor Psychosynthese beoefenaren bekende thema; “De Wil”.

 

Naast de bekende aspecten uit de Psychosynthese wordt de theorie verder uitgebouwd en toegankelijker gemaakt voor een breder publiek. Hij verbindt nieuwe inzichten uit de neurowetenschap en psychologie aan vele voorbeelden uit klassieke mythologie, spirituele stromingen en casestudies.

 

 

Ieder hoofdstuk bestrijkt een specifiek aspect van “de Wil’ , gevolgd door oefeningen om meer helderheid over het beschrevene te krijgen of om dat specifieke aspect te oefenen en meer te integreren in je leven.

 

“We ervaren allemaal perioden van somberheid, angst en onzekerheid. Maar we bezitten ook diepe reserves van innerlijke kracht en wijsheid om met dergelijke tegenslagen om te gaan. Het zijn vaak de donkere omstandigheden die onze onbenutte energiebronnen kan aanroepen.

 

Onze wil is van invloed op hoe we ons verhouden tot anderen, welke ideeën we cultiveren en welke stappen wij in ons leven ondernemen…”

 

We moeten ervoor zorgen dat het goed werkt, anders komen we in de problemen. We dienen te werken aan het opbouwen van deze innerlijke kracht, want anders kunnen wij ten prooi vallen aan de omstandigheden. We riskeren dat ons leven beheerst wordt door andere personen of door toevallige omstandigheden.”

 

ISBN: 9780698171817