Creatief Mediteren

Leer te luisteren met je handen

 

In de training Creatief Mediteren komen creatieve expressie en meditatie samen. Door deze combinatie ontstaat een methode die je helpt om je cliënten op eenvoudige, speelse en doeltreffende wijze meer ontspanning, rust en bewustzijn te laten ervaren. Tijdens de training maak je onder andere kennis met creatieve werkvormen als boetseren, tekenen, schrijven, schilderen en fotograferen. Creatieve meditatie heeft zijn wortels in de zenmeditatie, mindfulness en de dharmakunsten. In deze stromingen worden bewustzijnsoefeningen en creatieve werkvormen al eeuwen met elkaar gecombineerd.

 

Tijdens deze ervaringgerichte training ga je zelf aan de slag en ervaart zo de verschillende effecten van de diverse creatieve meditatievormen. Tevens leer je om zelf een creatief meditatieprogramma vorm te geven, zodat je na de training dit direct in je eigen praktijk kunt toepassen.

 

Mindful art

Tijdens de training staat niet het artistieke of esthetische aspect centraal. Het gaat om het doen van de oefeningen, niet om het resultaat. Je ervaart hoe je creativiteit kunt inzetten als meditatiehulpmiddel en leert zo als het ware te luisteren met je handen. Ervaring met meditatie en/of creatief talent is niet nodig om mee te kunnen doen. Wel verwondering en de bereidheid om het proces aan te gaan. Dat je door het regelmatig oefenen ook je creatieve expressie ontwikkelt, is misschien niet het doel maar wel een mooie bijvangst.

 

Wat ga je leren

  • Diverse creatieve meditatieoefeningen en technieken en hoe je deze kunt toepassen in je praktijk.
  • Te werken met een creatief meditatieprogramma.
  • Je ervaart welke creatieve meditatievorm welk effect heeft, zodat je na de training de meest effectieve creatieve meditatievorm aan je cliënten kunt meegeven.
  • Hoe je gemotiveerd blijft om steeds opnieuw creatief te mediteren.
  • Hoe je verschillende creatieve meditaties aan elkaar kunt koppelen en zo verdieping brengt in je creatieve meditatie.
  • Hoe je met plezier en aandacht creatief mediteert.
  • Hoe je reflecteert op het creatieve werk .
  • Bonus: Hoe je het Boomlabyrint kunt gebruiken tijdens je creatieve meditatie.

 

 

Programma

Het programma bestaat uit 4 trainingsdagen. Tussen de trainingsdagen door ontvang je wekelijks een email met een thuisopdracht, zodat je ook tussen de dagen door gemotiveerd blijft om creatief te mediteren.

 

Tevens ontvang je het eerste weekend een reader met cursusmateriaal. Tijdens de cursus verwijs ik soms naar het boek‘Creatief mediteren, voor meer ontspanning, bewustzijn en creativiteit’. Het boek zit niet in de cursus inbegrepen.

 

Data

Zaterdag 2 en zondag 3 juni, vrijdag 22 juni en vrijdag 24 augustus 2018. De dagen zijn van 10.30 – 16.00 uur

Locatie: Psychosynthese Academie, Muurhuizen 36 in Amersfoort.

 

Prijs

€ 595 (vrij van btw). Als je je inschrijft vóór 20 april 2018 ontvang je € 95 korting.

 

Trainer

Wendy Smit

Als psychosynthese en creatief therapeut en trainer nodigt Wendy sinds 2009 individuen, groepen en teams uit om hun eigen creatieve bron weer aan te boren en zo op weg te gaan naar meer vervulling, zelfvertrouwen en zichtbaarheid in hun leven.

 

Aanmelden