Dans- en meditatieweek

20-25 oktober 2019, De Zwanenhof Zenderen

Bomen zijn werkelijk
hun bladeren praten werkelijk
met woorden veelzeggend en letterloos.
Hun toppen zingen
Hun stammen zwijgen hoorbaar.
Hun wortels houden
van de aarde.
Bij een boom
staande moet ik wel
ademen als een boom.
Naar een boom
ziende zie ik
hemel en aarde in elkaars
armen.
Want een boom,
een boom is een bruiloft.  Hans Andreus

In het ritme van de seizoenen worden we ons bewust van de stroom en de volheid van de natuur en van het leven. 

In deze herfst dans- en meditatieweek gaan we op zoek naar die volheid om ons heen en in onszelf. We gebruiken hiervoor  het beeld van de boom.

Hans Andreus dicht  zo mooi: Een boom is een bruiloft.  Een boom verbindt hemel en aarde, alles stroomt en beweegt in haar, draagt vrucht, geeft schaduw, zorgt voor zuurstof, hout en warmte.  Hoeveel jaar moet een boom  niet groeien voordat hij ons voorziet van hout? Hard, sterk hout groeit langzaam. De boom staat voor eenheid en echt zijn. Wie houdt eigenlijk niet van bomen? Kunnen wij ademen en wortelen als een boom? En vrucht dragen? 

Voorbeelden van  bekende bomen uit de spirituele tradities zijn de Ceder van de Libanon, de Levensboom (de Bijbel en de Thora), de Yggdrasil (uit de Noorse Edda) , de Boeddha komt tot verlichting onder de Bodhiboom

We zullen met aandacht in onszelf  keren deze week om te voelen welke betekenis de boom geeft in ons leven.  Iedere dag is er programma met  meditatie, dans en authentic movement en teksten.

Je zult in deze week  ruimte hebben voor jezelf, om ook  jouw “eigen gang” te gaan. Daar biedt deze prachtige plek in Zenderen alle ruimte voor. Je zult genieten van de tuin en de natuur en zeker ook van het heerlijke eten!

 
Begeleiding
Agnes Janmaat en Anneke Klunder. Zij zijn beiden trainers in psychosynthese en hebben jarenlange ervaring in dans en meditatie.

Agnes Janmaat: tel. 0627480405

Anneke Klunder:tel. 0620665443

Prijs zie website van de Zwanenhof:

 € 540,-/  595,-/ 630.

 Opgave via de Zwanenhof
 www.zwanenhof.nl