De kracht van archetypen

Archetypen zijn collectieve beelden en energieën die in iedereen aanwezig zijn. Ze spreken tot ons door verhalen, mythen, symbolen en dromen. Iedereen kent de archetypen van het Kind, de Verzorger, de Strijder, de Avonturier en de Magiër. Ze maken deel uit van het potentieel van ons Zelf.

In psychosynthese werken we veel met subpersonen. Subpersonen zijn vervormingen van archetypen, waar we vaak meer last van hebben dan plezier.

Archetypen zijn krachtbronnen, die er op wachten om ontdekt en ontwikkeld te worden.

Door je bewust te worden van de verschillende archetypen boor je een rijkdom aan nieuwe mogelijkheden aan, zowel voor jezelf als voor je clïenten.

Inclusief bij deze training is mijn boek: ‘De kracht van archetypen.’

Dit boek verkent twaalf belangrijke archetypen die vormend zijn voor onze persoonlijkheid.

Archetypen zijn universele beelden en energieën die in iedereen aanwezig zijn. Zoals het Kind, de Verzorger, de Strijder en de Wijze. Ze zijn een deel van ons potentieel.

Van ieder archetype worden vijf wezenlijke aspecten behandeld, met een uitleg en een oefening of meditatie. Die helpen je om je bewust te worden hoe de verschillende archetypen vorm geven aan je innerlijke kracht.

Voor mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei en transformatie bevat dit boek een schat aan inzichten en manieren om ermee aan het werk te gaan. Ook voor therapeuten en coaches kan het een rijke bron van inzichten en werkvormen zijn.

Data

26 januari, 23 februari en 16 maart 2019

Van 10.00 tot 17.00 uur

Locatie: Psychosynthese Academie, Muurhuizen 36 in Amersfoort

Programma

In deze training gebruiken we mijn boek: ‘De kracht van archetypen.’ Daarin worden twaalf belangrijke archetypen behandeld. Je leert de archetypen herkennen, in jezelf en anderen. En hoe je ze kunt ontwikkelen. Je leert de vervormingen zien, en hoe je die kan transformeren.

We werken met visualisaties, beweging en energetische oefeningen. Je oefent met elkaar. We werken met huiswerkopdrachten.

Prijs

€ 450,- vrij van btw voor deze 3-daagse training incl. boek

Trainer

Edith Bakker

Sinds 1989 werk ik met psychosynthese, en het blijft me inspireren. Het is een visie en een manier van werken die diepte, licht en creativiteit brengt.

Sinds mei ben ik gestopt met mijn individuele praktijk, en richt ik me op schrijven en het geven van trainingen.

In 2014 kwam mijn boek: ‘De rijkdom van je hart’ uit. Een boek met bespiegelingen en meditaties over onze levensreis. Ik geniet er van om mijn inzichten en ideeën vorm te geven en over te dragen.

Aanmelden