Opleiding Kindercoach

Jij kunt het verschil maken!
Vind je het ook zo lastig dat je ziet dat er kinderen zijn die het moeilijk hebben met zichzelf? Of niet goed gezien en begrepen worden? Intuïtief voel jij aan dat het kind iets anders nodig heeft, maar je beschikt nog niet over voldoende kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen om kinderen en hun directe omgeving wezenlijk te ondersteunen.

 

Heb je behoefte aan meer handvatten en gereedschap om op een praktische manier een verandering in gang te zetten? Met de opleiding tot kindercoach kun jij binnen een jaar echt het verschil maken. Niet alleen in het leven van het kind, ook zijn hele omgeving kan daar profijt van hebben.

 

Download brochure

 

Wat kun jij na het afronden van de opleiding voor het kind betekenen:

  • het vergroten van zijn eigenwaarden en zelfvertrouwen
  • inzicht geven in zijn talenten, kwaliteiten en mogelijkheden
  • het ombuigen van negatieve overtuigingen
  • bewustwording van het eigen gedrag, denken en dit zelf positief kunnen beïnvloeden
  • stevigheid/ assertiviteit
  • omgaan met gevoelens en daar een keuze in hebben.

Het doel van deze opleiding
Is dat jij voldoende handvatten en vertrouwen in jezelf hebt om het kind weer in zijn of haar eigen kracht te zetten. En dat jij weet hoe jij het kind en de ouders met de hulpvraag kunt begeleiden om dit zelf te doen.

 

Data

De opleiding bestaat uit drie modules. Iedere module duurt 3 maanden bestaand uit 6 lesdagen. 2 maal per maand heb je les van 10.00 tot 17:00 uur.

Data volgen nog.

 

Programma

Opbouw van de opleiding
Gedurende de klassikale lessen behandelen we de theorie aan de hand van cases uit de praktijk als kindercoach en als leerkracht. Na ieder module ontvang je een certificaat, indien je alle 6 de lesdagen hebt gevolgd. Bij afronding van de 3 gevolgde modules en alle gevolgde lesdagen, ontvang je een diploma. 

 

Je krijgt les van diverse bevlogen professionals uit het vak. Door hun enthousiasme, kennis en praktijkervaring bereiden ze je voor op werken als kindercoach. Gwendolyn van der Weele is de hoofdtrainer en heeft deze opleiding ontwikkeld.

 

Module I: verkenning
Betreft eigen kindertijd, psychosynthese-model, groei en ontwikkeling van de basisschoolleerling, subpersonen en overtuigingen, maskers, kind en zijn omgeving, creatieve werkvormen, anders leren kijken en luisteren, observeren, lichaamstaal lezen, groepsdynamiek en helende verhalen.

 

Module II: verdieping
Komen thema’s aan bod zoals diverse methodieken en werkvormen, communicatie met het kind, de ouders en leerkrachten, coaching vaardigheden, eigen proces, werken met proef cliënten, zicht op ontwikkelingsstoornissen, gedragsproblemen, leerproblemen, formuleren van een heldere hulpvraag, mindfulness.

 

Module III: werken als kindercoach
Oplossingsgericht werken, communiceren zonder woorden, De school als systeem en de rol van de kindercoach in de school, omgaan met weerstand en onbegrip van ouders, kind en leerkrachten, intuïtie als instrument en hoe je een succesvolle praktijk opstart.

Prijs

€ 1.200,- (vrij van btw) voor module 1

€ 3.200,- (vrij van btw) voor module 1 & 2 & 3

 

Trainer

Ik ben Gwendolyn van de Weele (1970) getrouwd, moeder van 3 prachtige kinderen. Ik heb altijd een passie gehad voor werken met kinderen. In mijn baan als leerkracht voelde ik mij regelmatig onmachtig (vanwege tijdsdruk, werkdruk, groepsgrootte etc.) omdat ik de kinderen niet de juiste hulp en ondersteuning kon bieden die ze nodig hadden. Niet alleen de cognitieve ontwikkeling is belangrijk voor het kind maar de sociaal emotionele ontwikkeling is minstens zo belangrijk en staan niet los van elkaar. 

 

Ik besloot mijn hart te volgen en startte mijn kindercoachpraktijk en ging individueel met kinderen en ouders werken en bleef daarnaast als invalleerkracht aan het werk. 

Naast mijn eigen kindercoachpraktijk werk ik als kindercoach op een basisschool. Een mooie en laagdrempelige plek om de reguliere wereld van het onderwijs en hulpverlening met elkaar te verbinden en ondersteuning te bieden daar waar nodig is. 

 

Het werken met kinderen doe ik vanuit mijn hart en intuïtie, kindercoach is een prachtig vak waarin jij het verschil kan maken.

 

Aanmelden

Wil je op de hoogte worden gehouden van de startdatum, geef dan jouw gegevens hieronder door.