Schoonheid, weg naar het Zelf

Tijdens deze leergang ga je zelf de kracht van schoonheid ervaren. Ontwikkel je gevoel voor schoonheid door bewust aandacht te geven aan mooie dingen.

Soms kan schoonheid je zo raken, dat je er stil van wordt. Je raakt ontroerd, vertederd. Het maakt je zachter en opent je hart. Plotseling krijg je zicht op de zin van wat zich aandient: in een mens, de natuur, een kunstwerk, in jezelf. Je wordt boven jezelf uitgetild en voelt een diepe verbondenheid met een wereld die ruim is en vrij, vol goedheid.

Grote denkers en filosofen hadden weet van schoonheid. Augustinus schreef in zijn autobiografie dat hij de schoonheid te laat lief kreeg. Volgens Kahlil Gibran zul je schoonheid alleen kunnen vinden, als zij zelf je weg en gids is. In hun visie zit in alles wat geschapen is, iets goddelijks dat zich juist openbaart in schoonheid. Het zoeken naar schoonheid is een reis, een weg naar wat wezenlijk is, naar je diepste Zelf.

 

pa-flyer-schoonheidSchoonheid heeft een helende kracht. Het vergroot onze vitaliteit en levensenergie. En soms confronteert schoonheid je ook met je tekorten, je tegenstellingen. Maar elke keer als we geraakt worden door schoonheid, kunnen onze gekwetste kanten gehééld worden.

In zeven avonden gaan wij een meditatieve weg rondom schoonheid. We laten schoonheid een gids zijn om onze innerlijke wereld te verkennen. We doen dit door meditatieve en contemplatieve oefeningen. We werken met de schoonheid van muziek, beeld, taal, beweging, dans en ontmoetingen. We delen onze ervaringen door te schrijven, inzichten te delen en te bewegen. Zo worden onze inzichten verankerd in ons dagelijks leven.

Delen van schoonheid is ons op zielsniveau met elkaar verbinden.

 

 

Plaats: Psychosynthese Academie, Muurhuizen 36 te Amersfoort
Trainer: Agnes Janmaat
Data: 7 vrijdagavonden per cyclus
najaar 2016: 16 en 30 september, 14 en 28 oktober, 11 en 25 november, 9 december 2016
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Kosten:

€ 289 (vrij van btw)

Inschrijven: Je kunt je online inschrijven
Vooropleiding: Als je ervaring hebt met psychosynthese kun je zo instromen. Heb je geen ervaring dan vindt er een intakegesprek met de trainer plaats.
Meer informatie: Heb je nog vragen? Je kunt altijd contact met ons opnemen via email of telefoon: 033 – 462 25 76.