Medewerkers

De Psychosynthese Academie stelt je graag voor aan haar medewerkers. Allen delen met hart en ziel hun kennis en ervaring van psychosynthese in het dagelijkse leven.
 

 

Robert Bakker (1957) Trainer en bestuurslidRobert Bakker
Wat mij, als trainer en therapeut, in het werken met psychosynthese ten diepste boeit is de wijdheid van ons innerlijk landschap.
Onze creativiteit, ons herstellend vermogen na verdriet en crises, om zelfs in de weerbarstigste omstandigheden zin te kunnen geven aan ons leven.
Ik vertrouw op de potentie die wij in ons hebben om onszelf, de mensen om ons heen en uiteindelijk de aarde te helen.
Het meewerken aan het bevrijden van deze potentie, het opruimen van eventuele blokkades en het samen zoeken naar de wegen om een volwaardig, vol en waardig, leven te leiden is voor mij de inspiratie in mijn werk; wie je ook bent, wat je ook hebt meegemaakt en wat je ook wilt bereiken.

 

 

Jaap Buijs (1947) TrainerJaap Buijs
Mijn grootste bron van inspiratie vind ik in het werken met mensen als psychosynthesetherapeut en trainer, om daarin telkens weer te ervaren dat elk van ons een geschenk is dat stap voor stap met bereidheid tot liefde en aandacht heeft te worden uitgepakt. Daarbij laad ik me op aan yoga en meditatie beoefening, archetypische psychologie, filosofie, poëzie, stilte-retraites en met grote regelmaat fietsen in de schoonheid van het Hollandse landschap.
www.jaapbuijs.org

 

Martine Ducheine (1964) Trainer en voorzitter van het bestuurMartine Ducheine
Mijn grote passie ligt in het begeleiden van mensen die zijn vastgelopen en die  (weer) in beweging willen komen. Samen de vraag ‘wat beweegt mij nu werkelijk’ onderzoeken, vraagt zowel stilte als beweging. In mijn praktijk ‘Zelf in beweging’ steun ik mensen om daar letterlijk en figuurlijk stappen in te zetten.  www.zelfinbeweging.nu

 

 

Giel Luichjes  Trainer

Iedere student, cliënt en ieder mens heeft zijn eigen route om tot het begrip en zelfaanvaarding te komen.

Dat samen uitpuzzelen is mijn grootste plezier in mijn werk als trainer en therapeut. Erkenning geven aan de gebeurtenissen die ons hebben gevormd en soms ook gekwetst en daar niet in blijven hangen maar vooruit kijken naar waar je heen wilt. Als het ingewikkeld wordt vind ik het des te meer interessant dus heb ik mij gespecialiseerd in gender, seksualiteit, seksueel misbruik en vroegkinderlijk trauma. Verder werk ik als jongerentherapeut en dat is een van de mooiste groepen waarmee je kunt werken. Daarbinnen begeleid ik groepen rondom rouw door het verlies van een naaste op jonge leeftijd.

www.sinteze.nl

 

Pauli Fleer (1953) Trainer

Inspiratie en plezier in mijn werk als trainer en psychosyntese therapeut haal ik uit het zien van ieders eigen unieke manier van zijn. Ik voel het als een voorrecht tijdelijk mee te  mogen lopen met studenten en cliënten in het opruimen van blokkades, het vermeerderen van eigen kracht, wil, vitaliteit en creativiteit. Te mogen werken met mensen die, net als ikzelf, het avontuur aangaan om ook de verborgen delen in zichzelf te ontdekken. Daarbij hoort voor mij naast rust, aandacht en verdieping ook lichtheid en humor.

www.onderdevlierboom.nl

 

Maaike ten Hagen (1960) Trainer

Wat mij inspireert als trainer en therapeut is mijn eigen ervaring en het vertrouwen dat  je je kan ontwikkelen en kan veranderen. Het is voor mij een weg van het hart. Door je kwaliteiten en schaduwkanten bewust te worden, ontstaat er meer innerlijke ruimte, liefde  en stilte, kan je er meer zijn met dat wat er in je is. Als trainer en therapeut leid ik op en begeleid ik de ander met warmte en helderheid. Het is een prachtige, soms pijnlijke en ontroerende weg. En altijd hoopvol.
www.psychosynthese-maaike-ten-hagen.nl

 

Agnes Janmaat (1950) Trainer Agnes Janmaat
Ik heb jarenlang opleidingsgroepen begeleid en geef regelmatig meditaties en workshops.  Mijn scholing en ontwikkeling heb ik gevonden in meditatieve dans en psychosynthese. Psychosynthese heeft mij geleerd dat we echt kunnen groeien en kunnen worden wie we ten diepste willen zijn. Deze optimistische visie drijft mij. Het maakt dat ik door blijf gaan mezelf onder ogen te komen, te reflecteren, mild te zijn en lief te hebben. Ik ben getrouwd, heb een zoon en 3 kleinkinderen.

 

Anneke Klunder (1954) TrainerAnneke Klunder
In mijn dagelijks leven wil ik met aandacht aanwezig zijn bij mezelf en bij anderen. Kwaliteiten als vertrouwen, vreugde, kracht en eenvoud zijn hierbij mijn basis. Dan mogen mijn weerstanden, mijn moeites, mijn verdriet en mijn boosheid er ook zijn en krijg ik meer evenwicht en innerlijke rust.
Ik voed mezelf met muziek, zingen, natuur, sacrale dans en meditatie, om mijn hart te openen voor mezelf en voor anderen. In het werken met mensen vind ik dat belangrijk.

www.annekeklunder.nl

 

Kirsten Koetsier (1971) TrainerKirsten Koetsier
Ik geloof in een geïnspireerd en zinvol leven vanuit hart en ziel, met twee benen op de grond. Ik begeleid ambitieuze professionals die midden in het leven staan. Ik help hen op weg naar een nieuwe manier van leven, waarin oude patronen en angsten plaats maken voor rust en ruimte van binnen. Samen werken we aan vrijheid van keuzes, op weg naar de beste versie van jezelf.
Mijn inspiratie vind ik in psychosynthese, yoga, meditatie, running, natuur en mensen.
www.koetsiercounselling.nl

 

Brigit Nieuwenstein (1962) TrainerBrigit Nieuwenstein
Het werken met mensen op een dieper vlak van de persoonlijkheid geeft mij vreugde. Het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe mensen opengaan, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, de leiding over hun eigen leven nemen en keuzes maken vanuit het hart. Hoe zij bewust worden van hun vele potenties. De natuurlijke verbinding met alles om ons heen, die we in ons leven vaak kwijt zijn geraakt, komt in dit proces meer en meer terug. Dat blijft mij inspireren.
www.lichtval.nu

 

 

Yvonne Steenmetz (1961) TrainerYvonne Steenmetz
Wat mij inspireert in mijn werk als trainer bij de Psychosynthese Academie is dat ik met mijn mildheid, lichtheid en acceptatie bijdraag aan de ontwikkeling van studenten. Vanuit de visie van ‘alles in mij mag er zijn’ zie ik dat het vertrouwen van studenten toeneemt, dat zij hun eigen kern hervinden en van daaruit sturing kunnen geven aan hun leven en gedrag. Het praktische werken met situaties uit het dagelijks leven is hierbij voor mij essentieel.
www.overgewichtenpsychosynthese.nl

 

 

Maurice van der Weele   Trainer en  bestuurslid

Wat mij steeds weer inspireert in mijn werk als trainer of het nou een training is van psychosynthese of EFT, het gaat altijd over verlichting, bevrijding en verbinding. Op allerlei niveaus in ons en met de mensen en de wereld om ons heen. En elke stap daarin is naast soms een worsteling ook een grote bron van vreugde.

 

Karin Tielkemeijer (1970), administratief medewerker en trainer bij 2BeSuccessfulKarin Tielkemeijer

Een warm bad waarin ik sinds 1 oktober 2015 mag werken. Naast de studentenadministratie verzorg ik ook de financiële administratie en de marketing & PR van de Academie. Een ontzettend leuke baan waarin ik veel kwijt kan.
Vanaf eind september 2016 verzorg ik samen met Jessica Doude van Troostwijk de training Promotie van je praktijk.
www.2BeSuccessful.nl