Medewerkers

De Psychosynthese Academie stelt je graag voor aan haar medewerkers. Allen delen met hart en ziel hun kennis en ervaring van psychosynthese in het dagelijkse leven.
 

 

Robert Bakker (1957) Trainer en bestuurslidRobert Bakker
Wat mij, als trainer en therapeut, in het werken met psychosynthese ten diepste boeit is de wijdheid van ons innerlijk landschap.
Onze creativiteit, ons herstellend vermogen na verdriet en crises, om zelfs in de weerbarstigste omstandigheden zin te kunnen geven aan ons leven.
Ik vertrouw op de potentie die wij in ons hebben om onszelf, de mensen om ons heen en uiteindelijk de aarde te helen.
Het meewerken aan het bevrijden van deze potentie, het opruimen van eventuele blokkades en het samen zoeken naar de wegen om een volwaardig, vol en waardig, leven te leiden is voor mij de inspiratie in mijn werk; wie je ook bent, wat je ook hebt meegemaakt en wat je ook wilt bereiken.

 

 

Jaap Buijs (1947) TrainerJaap Buijs
Mijn grootste bron van inspiratie vind ik in het werken met mensen als psychosynthesetherapeut en trainer, om daarin telkens weer te ervaren dat elk van ons een geschenk is dat stap voor stap met bereidheid tot liefde en aandacht heeft te worden uitgepakt. Daarbij laad ik me op aan yoga en meditatie beoefening, archetypische psychologie, filosofie, poëzie, stilte-retraites en met grote regelmaat fietsen in de schoonheid van het Hollandse landschap.
www.jaapbuijs.org

 

Martine Ducheine (1964) Trainer en voorzitter van het bestuurMartine Ducheine
Mijn grote passie ligt in het begeleiden van mensen die zijn vastgelopen en die  (weer) in beweging willen komen. Samen de vraag ‘wat beweegt mij nu werkelijk’ onderzoeken, vraagt zowel stilte als beweging. In mijn praktijk ‘Zelf in beweging’ steun ik mensen om daar letterlijk en figuurlijk stappen in te zetten.
www.zelfinbeweging.nu

 

 

Maaike ten Hagen (1960) Trainer

Wat mij inspireert als trainer en therapeut is mijn eigen ervaring en het vertrouwen dat  je je kan ontwikkelen en kan veranderen. Het is voor mij een weg van het hart. Door je kwaliteiten en schaduwkanten bewust te worden, ontstaat er meer innerlijke ruimte, liefde  en stilte, kan je er meer zijn met dat wat er in je is. Als trainer en therapeut leid ik op en begeleid ik de ander met warmte en helderheid. Het is een prachtige, soms pijnlijke en ontroerende weg. En altijd hoopvol.
www.psychosynthese-maaike-ten-hagen.nl

 

Agnes Janmaat (1950) Trainer Agnes Janmaat
Ik heb jarenlang opleidingsgroepen begeleid en geef regelmatig meditaties en workshops.  Mijn scholing en ontwikkeling heb ik gevonden in meditatieve dans en psychosynthese. Psychosynthese heeft mij geleerd dat we echt kunnen groeien en kunnen worden wie we ten diepste willen zijn. Deze optimistische visie drijft mij. Het maakt dat ik door blijf gaan mezelf onder ogen te komen, te reflecteren, mild te zijn en lief te hebben. Ik ben getrouwd, heb een zoon en 3 kleinkinderen.

 

Anneke Klunder (1954) TrainerAnneke Klunder
In mijn dagelijks leven wil ik met aandacht aanwezig zijn bij mezelf en bij anderen. Kwaliteiten als vertrouwen, vreugde, kracht en eenvoud zijn hierbij mijn basis. Dan mogen mijn weerstanden, mijn moeites, mijn verdriet en mijn boosheid er ook zijn en krijg ik meer evenwicht en innerlijke rust.
Ik voed mezelf met muziek, zingen, natuur, sacrale dans en meditatie, om mijn hart te openen voor mezelf en voor anderen. In het werken met mensen vind ik dat belangrijk.

www.annekeklunder.nl

 

Kirsten Koetsier (1971) TrainerKirsten Koetsier
Ik geloof in een geïnspireerd en zinvol leven vanuit hart en ziel, met twee benen op de grond. Ik begeleid ambitieuze professionals die midden in het leven staan. Ik help hen op weg naar een nieuwe manier van leven, waarin oude patronen en angsten plaats maken voor rust en ruimte van binnen. Samen werken we aan vrijheid van keuzes, op weg naar de beste versie van jezelf.
Mijn inspiratie vind ik in psychosynthese, yoga, meditatie, running, natuur en mensen.
www.koetsiercounselling.nl

 

Inez Linthorst (1952) Trainer
De mens achter het probleem blijft me fascineren, met de psychosynthese als onuitputtelijke bron van ontwikkeling.

 

Brigit Nieuwenstein (1962) TrainerBrigit Nieuwenstein
Het werken met mensen op een dieper vlak van de persoonlijkheid geeft mij vreugde. Het is iedere keer weer prachtig om te zien hoe mensen opengaan, meer zelfvertrouwen ontwikkelen, de leiding over hun eigen leven nemen en keuzes maken vanuit het hart. Hoe zij bewust worden van hun vele potenties. De natuurlijke verbinding met alles om ons heen, die we in ons leven vaak kwijt zijn geraakt, komt in dit proces meer en meer terug. Dat blijft mij inspireren.
www.lichtval.nu

 

Hennie van Oorspronk (1954) Trainer
Ik werk met veel plezier met mensen van allerlei leeftijden. De psychosynthese en de orthopedagogiek sluiten naadloos op elkaar aan. Als trainer geniet ik ervan om mensen op te leiden tot hulpverlener.
In mijn werk als orthopedagoog laten kinderen mij dagelijks zien hoe eenvoudig en mooi het is om ‘jezelf’ te zijn. Als ik met aandacht naar ze luister, verbergen kinderen niets; ze zijn openhartig, eerlijk en gelukkig vaak vol vertrouwen. Dat raakt mij en ik ben dankbaar voor zoveel mooie contacten. Verder vind ik het belangrijk en vreugdevol om ouders het plezier en het vertrouwen in het omgaan met hun kinderen weer terug te geven.
www.orthopedagogenpraktijk.nl

 

Yvonne Steenmetz (1961) TrainerYvonne Steenmetz
Wat mij inspireert in mijn werk als trainer bij de Psychosynthese Academie is dat ik met mijn mildheid, lichtheid en acceptatie bijdraag aan de ontwikkeling van studenten. Vanuit de visie van ‘alles in mij mag er zijn’ zie ik dat het vertrouwen van studenten toeneemt, dat zij hun eigen kern hervinden en van daaruit sturing kunnen geven aan hun leven en gedrag. Het praktische werken met situaties uit het dagelijks leven is hierbij voor mij essentieel.
www.overgewichtenpsychosynthese.nl

 

Willi Soepboer (1957) Trainer
Mijn motto is: ‘Wie in beweging wil blijven, moet zo nu en dan durven stilstaan’.
Wat me  steeds weer boeit is de vraag: ‘hoe en wat is nodig om te groeien en te ontwikkelen?’ Een vraag die zowel mij persoonlijk, mijn cliënten als ook organisaties raakt. Hoe blijven mensen en ik zelf in beweging, wat is nodig om door te blijven groeien? Wat motiveert, wat zet in beweging, en waar treedt verstarring op? De rijke visie van psychosynthese geeft me een model om ontwikkeling in kaart te brengen en inspireert me om mezelf en de ander in een breed perspectief te zien. En dat raakt me elke keer weer: elk mens is zo uniek en zo vol kwaliteiten en heeft zoveel keuzemogelijkheden. Prachtig om dat te begeleiden en om zelf in beweging te blijven. Graag ben ik actief en druk doende, maar ontdek nu meer en meer in de rust en in de stilte de beweging.
www.counsellinghouten.nl

 

Rens van Vuuren (1961) Trainer
Mij inspireert verbinding maken vanuit hart tot hart contact, vanuit ieders unieke eigenheid. In mijn werk als relatietherapeut begeleid ik stellen om dat contact te hervinden
www.rensvanvuuren.nl

 

Maurice van der Weele   Trainer en  bestuurslid

Wat mij steeds weer inspireert in mijn werk als trainer of het nou een training is van psychosynthese of EFT, het gaat altijd over verlichting, bevrijding en verbinding. Op allerlei niveaus in ons en met de mensen en de wereld om ons heen. En elke stap daarin is naast soms een worsteling ook een grote bron van vreugde.

 

Karin Tielkemeijer (1970), administratief medewerker en trainer Karin Tielkemeijer

Een warm bad waarin ik sinds 1 oktober 2015 mag werken. Naast de studentenadministratie verzorg ik ook de financiële administratie en de marketing & PR van de Academie. Een ontzettend leuke baan waarin ik veel kwijt kan.
Vanaf eind september 2016 verzorg ik samen met Jessica Doude van Troostwijk de training Promotie van je praktijk.
www.2BeSuccessful.nl