Primal Wound Workshop

In deze workshop staat het boek “the primal wound”  van John Firman en Ann Gila centraal.

 

Een indrukwekkend boek dat naast zijn nieuwe kijk ook vernieuwende inzichten oplevert voor iedereen die zich met transpersoonlijke psychologie bezighoudt.
Het geeft een heldere kijk op trauma en verslaving die voortkomt uit de primaire verwondingen die een ieder van ons oploopt.

 

De theorie gaat uit van de vooronderstelling van een Ik-Zelf eenheid waarbij het  “ik” het onderwerp is, de bron van het zelfbewustzijn en ons transpersoonlijke “Zelf”.

 

In deze IK-Zelf eenheid zitten al onze kwaliteiten en uitdrukkingsvermogen en vormt onze unieke eigenheid.
Wensen en eisen uit onze opvoeding, sociale omgeving en culturele achtergronden dwingen ons tot aanpassing en zorgen voor een afwijzing en verwonding in onze ik-Zelf relatie.

We raken gekwetst in onze eigenheid en om de pijn niet te hoeven voelen ontstaan er allerlei afweermechanismen in onze persoonlijkheid.

Hierdoor raken we verslaafd aan onze reactiepatronen die zichtbaar worden via onze sub-personen. Maar ook verslavingen aan drugs, alcohol en seks kunnen het gevolg zijn van onze primaire verwondingen.

 

Het boek biedt tevens een groot aantal antwoorden en handvatten voor het helen van onze verwondingen. Tijdens de workshop gaan we in op de wijze waarop wij bij onszelf, en in relatie tot anderen, onze unieke eigenheid kunnen herstellen.

 

Bewustwording van onze eigen verwondingen en het werken aan het herstel van onze IK/Zelf relatie staat centraal.

Kijk ook eens naar de workshop Psychosyntesis, a psychology of spirit

 

Datum

 

Zondag 3 juni 2018

10.00 – 17.00 uur

 

Programma

De workshop bestaat uit een theoretisch en een praktisch, ervaringsgericht deel. Je gaat je eigen IK/Zelf diagram invullen zodat je inzichten en handvatten krijgt in je eigen verwondingen en heling. Ook geeft het je de tools die je kan implementeren in de gespreksvoering met cliënten

 

De volgende kernbegrippen uit het boek zullen tijdens de workshop worden behandeld:

 

  • Primal wound door trauma, verwaarlozing(empathische relatie)
  • IK-ZELF relatie
  • Empathie
  • Unifying centers (verenigende centra)
  • Sub-personen
  • Self-realization
  • De therapeut

Prijs

€ 95,- (vrij van btw)

inclusief lunch

 

Trainer

Gerard Toussaint

 

Aanmelden

28 januari 20183 juni 2018