Relatiecounseling

Als iemand vastloopt in zijn leven en begeleiding zoekt via coaching of counseling, is de kans groot, dat in de sessies naar voren komt, dat het ook in de partnerrelatie van de cliënt niet zo lekker loopt. Hoe ga je daar dan mee om?

Je kunt dan de beleving van de cliënt navragen en uitdiepen, maar dat is natuurlijk maar één kant van het verhaal waarin twee mensen betrokken zijn.

Deze nascholing is bedoeld voor wie zijn/haar begeleidersvaardigheden verder wil uitbreiden en meer handvatten wil krijgen om met partnerrelatieproblematiek om te kunnen gaan.

Naast Psychosynthese is de Emotionally Focused Therapy van Sue Johnson hierbij een inspiratiebron.

Je krijgt inzicht in de meest voorkomende patronen waarin partners vast kunnen lopen, wat de rol van hechting is, welke verschillende hechtingsstijlen er zijn en je krijgt een heel praktisch werkmodel aangereikt om negatieve interactiecirkels te kunnen verhelderen, zowel voor jezelf als counselor, als ook voor de beide partners waar het om gaat.

Tevens leer je een aantal interventies die je in de begeleiding kunt doen om meer grip te krijgen op de complexe en soms heftige dynamiek die partnerrelaties kenmerkt.

 

Ervaringen van deelnemers:

  • “Heeft mijn verwachting bevestigd dat ik relatietherapie boeiend vind. Ik vond het fijn en confronterend mijn beperkingen tegen te komen”.
  • “Hele goede intro en overzicht van relatiecounseling. Erg leuke cursus, afwisseling tussen “les”, groepsgesprek/werk en rollenspellen voelde heel prettig. Eigen praktijkervaringen van trainer waren heel waardevol en maakte de theorie echt. De opbouw was heel goed.”
  • “Ik vond deze twee dagen erg fijn. Betrokken trainer met voorbeelden uit de werkvloer. Afgewisseld met videootjes/youtube filmpjes was leuk, luchtig en duidelijk. Goed afgebakend wat er in deze twee dagen besproken zou worden. De theorie was duidelijk”
  • “Intensieve dagen, veel geleerd, had het meest aan inzicht in de dieper liggende (hechtings)emoties die een rol spelen in de dynamiek. Wat ik er ook van mee neem is het belang van valideren van alle gevoelens en gedrag van beide partners”
  • “Ik heb de dagen ervaren als prettig, leerzaam en professioneel gestoeld. Naast het inzicht en het schema (structuur) neem ik ook de ervaring van de rollenspellen mee”
  • “Ik heb de 2 dagen veel gezien en geleerd. Wat me opvalt is hoe brede informatie we hebben gekregen, niet alleen door de therapeutische ervaring van je, maar ook via video’s.”
  • “Voor mij ontstond een extra dimensie in het counselen. Naast de individuele issues van beiden is daar het stuk samen, het relationele stuk. Die dimensie triggert een “andere” energie, waardoor counseling complexer voor me bleek. Ook de kennismaking met hechting als oorsprong van gedrag was nieuw. Veel geleerd, vooral door het ervaren van rollenspel en de filmpjes.”
  • “Twee bijzondere dagen. Wat ik meeneem is de magische werking van Emotionally Focused Therapy, het prachtige èn lastige werk met erkennen van emoties, het uitvragen van deze emoties, op zoek naar de onderliggende behoeften. Bij mij heeft het een fascinatie wakker gemaakt voor deze vorm van relatiecounseling. Fijne training/trainer! Heel waardevol. Dank!”
  • “Ik heb deze 2 dagen als zeer leerzaam, intens en stimulerend ervaren. Relatiecounseling kent echt een andere dynamiek dan individuele. Het heeft me een vergroot vermogen gegeven om het relatieaspect mee te wegen en aan de orde te stellen in individuele counseling.”

 

Data

3 & 4 november 2018,  10.00 – 17.00 uur

 

Programma

Je krijgt inzicht in de meest voorkomende patronen waarin partners vast kunnen lopen en krijgt hierbij een heel praktisch werkmodel aangereikt om negatieve interactiecirkels te kunnen verhelderen, zowel voor jezelf als counselor, als ook voor de beide partners waar het om gaat.

Tevens leer je welke interventies je kunt doen om meer grip te krijgen op de complexe en soms heftige dynamiek die partnerrelaties kenmerkt.

 

Prijs

€ 325,- voor deze 2-daagse training

 

Trainer

Rens van Vuuren

 

Aanmelden