Workshop Psychosyntesis, a psychology of spirit

In het boek “psychosyntesis a psychology of spirit” van John Firman en Ann Gila staat het psychosynthesemodel van de mens centraal waarin alles draait om persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Velen van ons zullen de momenten kennen dat we bewust of onbewust even stil staan en nadenken over onszelf en ons leven. Wat is er gaande en hoe ervaar ik mijzelf ten opzichte van mijn omgeving. Had ik anders moeten reageren of juist mijn mond moeten houden en waarom doe ik dit niet? Wat is toch dat onbestemde of onrustige gevoel dat ik ervaar en waar komt dat vandaan. Had ik wellicht andere keuzes moeten maken enz.

Maar ook op een dieper niveau kunnen er meer essentiële levensvragen opborrelen: “geef ik voldoende invulling aan mijn leven”, “wat is nu echt belangrijk voor mij in mijn leven”.

Het maakt het leven soms ingewikkeld en tegelijkertijd ook heel boeiend omdat dit soort momenten ook nieuwe mogelijkheden en keuzes kunnen scheppen. 

 

Ontelbaar veel gedachten, emoties en verlangens passeren dagelijks onze geest en hebben invloed op ons gedrag. Het is een onuitputtelijke bron die vorm geeft aan onze persoonlijkheid en vele gezichten/rollen kent.

We kunnen boos worden om een belofte die niet wordt nagekomen, ontroerd raken van een prachtig uitzicht of verstrikt raken in onze eigen overtuigingen.

Een aantal gezichten/rollen zullen we ongetwijfeld kennen. Het zijn de bekende sociale gezichten als vader, leidinggevende, broer of zus, geliefde, teamgenoot of collega. Dit zijn uiterlijk herkenbare gezichten maar er zijn ook innerlijke psychische zoals de perfectionist, humorist, carrièretijger, sloddervos of twijfelaar.

Duidelijk is dat we ons anders zullen gedragen wanneer we de rol van “de geliefde” vertolken dan als we als “Leidinggevende” een slechtnieuwsbericht moeten voeren.

Beide gezichten kennen hun eigen emoties, taalgebruik, houding enz.

 

Maar wie is het die voor deze rollen/gezichten kiest en wie bepaalt de juiste vorm? Wie in ons geeft daar leiding aan. Waar ben “IK” in dit hele verhaal.

 

In de workshop gaan op ontdekkingsreis naar onszelf en zoeken we antwoord op de vraag: ‘wie ben IK” en “hoe geef IK leiding aan mijn authentieke persoonlijkheid”

 

Aan het einde van de dag heb jij inzichten gekregen in jouw persoonlijkheid en de belemmerende factoren.

Je kunt contact gemaakt met jouw authentieke zelf en hebt handvatten meegekregen om deze verder uit te bouwen.

Kortom, door de training heb je de mogelijkheid gekregen om op een andere manier naar jezelf te kijken en je verder kunnen helpen op weg naar Zelfrealisatie.

 

Kijk ook naar de workshop Primal Wound 

 

Datum

23 september 2018

10.00 – 17.00 uur

Programma

De volgende kernbegrippen uit het boek zullen tijdens de workshop worden behandeld:

 

  • Psychosynthesemodel
  • Sub-personen
  • Wie ben “IK”
  • Psychosynthese ontwikkelingstheorie
  • Empathie en authentieke persoonlijkheid
  • Unifying centers (verenigende centra)
  • Zelfrealisatie

Prijs

€ 95,- (vrij van btw), inclusief lunch en reader

 

Trainer

Gerard Toussaint

 

Aanmelden